Kuru Havuz diğer sistemlerde olduğu gibi kaliteli malzeme ve hassas bir işçilik süreci gerektirmektedir, bu nedenle malzeme ve firma tercihi yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor. Sistemin mekanik bileşenlerini oluşturan kollektörler, nipeller, vanalar, nozullar, RGB led sualtı armatürleri, kuru havuz kapakları kaliteli paslanmaz malzemeden üretilmiş olmalıdır.
Dalgıç Pompalar:
Fıskiye sistemlerinde kullanmaya uygun olarak özel imal edilen yüksek verimli, enerji kullanımı düşük olan, uzun ömürlü pompalar tercih edilmelidir. Motor ve pompa kısmı gövdesi fanları ve parçaları komple paslanmaz çelikten imal edilmiş olması, olmazsa olmazlardandır.
Elektrik Kumanda Panosu: Sistemin çalışması için gerekli olan şalt malzemeleri, elektronik kontrol kartları, invertör ve invertör kontrol kartları, selenoid kontrol kartları, zaman saatleri, sigortalar, çıkış klemensleri gibi malzemelerin bir arada çalışabilmesi için gerekli ebatta ve dış etkilerden korumak için gereklidir. Pano içerisinde kullanılacak malzemelerin yüksek kalitede ve belli bir kalite standartında üretilmiş olmasına dikkat edilmeleridir.
İnverter Kontrol Kartı:
Dalgıç motorların hızlarını istenen ve programlanan seviyelerde kontrol ve kumanda etmeye yarayan invertörlerin, programlanan zamanlarda ve programlanan sürelerde fıskiyelere animasyon efekti verebilmesi için data girişi ve çıkışına sahip yapıda olan kartlardır.
Selenoid Valf Kontrol Kartı:
Sistemde kullanılacak selenoid valflerin, figür ve animasyon sıralarını ve sürelerini belirleyen data giriş ve çıkışına sahip yapıda olan kartlardır.
Master Kontrol Kartı (ANAKART) :
Selenoid valflerin ve invertörlerin figür ve animasyonlarını düzenleyen kontrol kartlarının senkronize bir şekilde çalışmasını sağlayan işlemcinin bulunduğu karttır.
Sualtı Selenoid Valfler :
Sualtında çalışmaya uygun yapıda 1” giriş ve 1” çıkış ölçüsünde, bobin ve sinyal kablo bağlantıları izole edilmiş selenoid valflerdir. Hızlı açma ve kapama sinyallerine uygun kalitede olması gerekmektedir. Düşük basınçta açma ve kapama özelliği var olmalıdır.
Elektronik Frekans Kontrol Cihazı :
Motor hız kontrol cihazıdır. Motorların devir yönleri ve hızları bu cihazlarla degistirilebilir. İnvertörler daha çok devir ayarı için kullanılmakta ise de bunun dışında motor yol alma akımı (Hz ) sınırlamak ve enerji tasarrufu saglamak amacı ile de kullanılmaktadır. Ayrıca motor ömrünü uzatır. İnvertör devir ayarını frekansı degistirerek yapar. Motorun hızını kontrol ederek nozullardan çıkan suyu yavas yavas yükseltip alçaltabiliriz. İnvertör bu sekilde görsel efektler elde etmemizi sağlayan cihazlardır. Kullanılan invertörlerin arka kasası alimünyum soğutuculu olmalıdır. Bir diğer görevi ise entegre olan kaçak akım algılayıcısı sayesinde olası herhangi bir kaçağı diğer tüm sistemlere göre çok daha hassas algılayarak tam koruma sağlar. Sistemde kullanılacak olan invertörlerde sinyal filtresi olması gerekmektedir.
Sıvı Seviye Kontrol Sistemi :
Elektrotları sayesinde havuz içerisindeki suyun seviyesini algılar, Su seviyesi önceden belirlenmiş olan seviye ye düştüğünde motorların zarar görmemesi için sistemdeki elektriği otomatik olarak kapatır. Sisteme su ilavesi yapıldığında sistem otomatik olarak tekrar çalışmaya devam edecektir.
Topraklama Sistemi :
Topraklama sistemi için bakır veya alüminyum levha ya da bakır elektroliz topraklama malzemeleri kullanılır. Sistemde doğacak herhangi bir elektrik kaçağı topraklama yöntemi ile toprakla irtibatlanmış olur. Sistemin ihtiyacı olan özelliklerde ve adetlerde kullanılmalıdır.